976 89 227 styret@skanbo.no

VI HAR HATT EN DEL HÆRVERK PÅ GARASJEDØRER OG INNGANGSDØRER

Hver gang vi må utføre reparasjoner, etter at noen for eksempel har forsøkt å rive dørhåndtaket av en inngangsdør, så koster det penger for borettslaget. Hvis dere ser noen gjøre dette eller utfører annet hærverk, gi beskjed til styret, slik at regningen for reparasjonene kan bli plassert der den hører hjemme.

OM Å SLIPPE FOLK INN I OPPGANGENE

Det er viktig at folk som ringer på porttelefonen bare blir sluppet inn når dere vet hvem de er. Heller ikke folk som sier de er fra et firma, skal slippes inn uten at de er ventet. I det siste har vi fått melding fra bekymrede beboere som opplever at det blir ringt på døren til leiligheten av fremmede mennesker, uten at det har vært ringt på porttelefonen eller at de er ventet. En person har også presentert seg som representant for Sektor Alarm, og har hevdet han har en avtale med OBOS. Borettslagets styre er ikke kjent med noen slik avtale. Vær varsom.

VI MINNER OM BORETTSLAGETS NYE HJEMMESIDE

Vår nye hjemmeside er nå i drift.  Her kan man melde seg på for å få informasjon tilsendt på e-post. Hvis noen har fotografier fra borettslaget, som det kan være interessant å legge ut på hjemmesidene, vil styret gjerne ha beskjed. Send eventuelt bildene til styret@skanbo.no.

BILKJØRING I BORETTSLAGET

Vi oppfordrer igjen alle til å redusere kjøringen i borettslaget mest mulig, og når det er nødvendig å kjøre inn i borettslaget, må farten holdes nede/kjør i gangfart.

PARKERING I BORETTSLAGET

Når det ikke er gitt annen beskjed, er ballplassene ikke parkeringsplasser. Parkeringsselskapet vil bøtlegge alle som parkerer på ballplassene.

BRUK AV PAPIR KONTEINERNE

I disse skal det bare legges papir. At det legges for eksempel plast og isopor i konteinerne, medfører helt unødvendige ekstrakostnader for borettslaget.

LEKEPLASSENE – KJÆRE FORELDRE

Vi minner igjen om at det skal være stille på alle lekeplassene etter kl. 20. Snakk med barna deres om dette. Av hensyn til de som bor rundt lekeplassene er det viktig at denne reglen overholdes.

LUFTING AV HUND OG KATT

All lufting av hund og katt skal skje utenfor borettslaget.

KASTING AV JULETRÆR ETTER NYTT ÅR

Juletrærne legges ved borettslagets egen gran, og vil bli plukket opp og kastet av vaktmester.

HÅNDTERING AV MATOLJE OG MATFETT

Dette må ikke helles ut i toalett/sluk. Årsak til dette er at avløpsrørene gror igjen og vi får høye kostnader med å rengjøre avløpsrørene. Matolje/fett bør stå og avkjøles og kan så slås over i en tom melkekartong eller lignende. Vann- og avløpsetaten har følgende råd:
Ribbefett fra juleribben bør stå på stekebrettet til det blir kald. Da vil fettet stivne og du kan lett skrape av fettet og putte i posen for matavfall. Bruk tørkepapir for å få med siste rest av fett før du vasker stekebrettet.
Pinnekjøtt og fett i kasserollen etter koking av pinnekjøtt stiver når det blir avkjølt. Skrap ut fettet og kast det i posen sammen med matavfall (eller restavfall). Bruk tørkepapir for å få med siste rest av fett før du vasker kasserollen.
Julebakst Smult, delfiafett m.v. helles over i melkekartong. La stivne og kast kartongen i restavfallet.
Fårikål /flytende matrester helles over i en tom melkekartong, teip igjen toppen og kast den i restavfallet. Du kan også putte kartongen i fryseren i et døgn, slik at matrestene stivner før du kaster den i avfallet.

NISSEBESØK PÅ JULAFTEN

På Julaften mellom kl. 15-1530, vil vi i Skansen borettslag få besøk av nissen. Nissen kjører opp til ballplassen utenfor nr.22/24, og vil ha med overraskelse til store og små barn.

NB! Påmelding på borettslagets hjemmeside.

Let’s bring a third word into the https://buyresearchpapers.net mix the adjective gristly means full of, or consisting of, gristle’