976 89 227 styret@skanbo.no

UTLEIEBODER
Styret har mottatt 11 henvendelser om å leie boder. Styret vil arbeide videre med å utarbeide tegninger for boder i de nedlagte vaskeriene i St. 19 og 20, og samtidig beregne et kostnadsoverslag for å bygge disse. Det er fortsatt mulig å søke om å leie en ekstrabod, send en e-postmelding til styretb@skanbo.no

Mer om saken vil komme på nyåret.

REHABILITERINGEN
Arbeidet er i rute. Årets siste byggemøte fant sted mandag 9. desember. Styrets konsulent og kontaktperson under rehabiliteringen, Terje Roger Falao, vil utarbeide et eget informasjonskriv, se oppslagstavlen i oppgangene og/eller våre hjemmesider: www.skanbo.no/rehabilitering/. Beboere som har spørsmål knyttet til rehabiliteringen bes sende e-post til: rehab@skanbo.no

BRUK AV PAPIR CONTEINERNE
I disse skal det bare legges papir (også jule- og gavepapir). At det legges for eksempel plast og isopor i konteinerne, medfører helt unødvendige ekstrakostnader for borettslaget. Hvis det ikke er plass i konteineren skal papiret tas med inn igjen, IKKE SETTES VED SIDEN AV CONTEINEREN. 

Fyrverkeri
Styret minner om at det ikke er tillatt med fyrverkeri inne på borettslaget sitt område. Vi ber våre beboere respektere dette. 

KASTING AV JULETRÆR ETTER NYTT ÅR
Juletrærne legges ved borettslagets egen gran, og vil bli plukket opp og kastet av vaktmester.

HÅNDTERING AV MATOLJE OG MATFETT
Dette må ikke helles ut i toalett/sluk. Årsak til dette er at avløpsrørene gror igjen og vi får høye kostnader med å rengjøre avløpsrørene. Matolje/fett bør stå og avkjøles og kan så slås over i en tom melkekartong eller lignende.

Vann- og avløpsetaten har følgende råd som bør følges:
Ribbefett fra juleribben bør stå på stekebrettet til det blir kald. Da vil fettet stivne og du kan lett skrape av fettet og putte i posen for matavfall. Bruk tørkepapir for å få med siste rest av fett før du vasker stekebrettet.
Pinnekjøtt og fett i kasserollen etter koking av pinnekjøtt stiver når det blir avkjølt. Skrap ut fettet og kast det i posen sammen med matavfall (eller restavfall). Bruk tørkepapir for å få med siste rest av fett før du vasker kasserollen.
Smult, delfiafett m.v. helles over i melkekartong. La stivne og kast kartongen i restavfallet.
Fårikål /flytende matrester helles over i en tom melkekartong, teip igjen toppen og kast den i restavfallet. Du kan også putte kartongen i fryseren i et døgn, slik at matrestene stivner før du kaster den i avfallet.

STYRET ØNSKER ALLE BEBOERE I SKANSEN BORETTSLAG EN RIKTIG GOD JUL, OG EN UKE SENERE ÅPNER VI LUKEN ÅRET 2020.