976 89 227 styret@skanbo.no

Vi har fortsatt problemer med at søppelet blir for dårlig pakket inn i enkelte oppganger, og at det grises til på veggen ved søppelinnkastet.

Det har kommet inn forslag om stenge søppelinnkastene oppover i etasjene, slik at alle da må kaste søppelposene fra nederste innkast, men vi forsøker nå først med en klargjørende instruks.

Skansen borettslag kildesorterer

Papirkontainer

Papirkontainer

 

Papirsøppel kastes i egne utplasserte papirkontainere (ved nr 19, 22 og 27)

 

 

Glass og metall skal fortrinnsvis samles opp og kastes i egne søppelkontainere. Nærmeste plassering av beholdere for glass og metall:

 • i tilknytning til parkeringsplassen ved Ellingsrud senter,
 • og på snuplassen i Søndre Fjellstad borettslag (Erling Michelsens vei 21)
 • bussholdeplassen nedenfor Skansen Sameie (Edvard Munchs vei 27)

Tekstiler (klær og sko) leveres for gjenvinning/ombruk. Tekstiltårn finnes

 • på snuplassen i Søndre Fjellstad borettslag (Erling Michelsens vei 21)
 • bussholdeplassen nedenfor Skansen Sameie (Edvard Munchs vei 27) 

All søppel skal pakkes godt inn i plastposer, før det kastes i sjakta.
Knytt posene godt igjen / dobbelknute.
Bruk flere poser utenpå hverandre, for avfall som er vått / lukter mye.

poser

Husholdningsavfall

Husholdningsavfall sorteres slik:

Plastavfall legges i blå kildesorteringsposer

Matavfall i grønne kildesorteringsposer

Restavfall ordinære plastposer / nøytrale poser

 

tipsVåt søppel pakkes inn i avispapir før det legges i søppelposen

bleiestinkMatavfall som lukter veldig (eks. rekeskall) pakkes inn i avispapir,
(kan med fordel legges i fryseren og kaste når det nærmer seg søppelhenting (som regel på torsdager)

kattKattesand og søppel som dårlig tåler fallet gjennom søppelsjakten, pakkes forsvarlig inn,
og kastes i søppelsjakten fra nederste innkast – ved inngangen – 1.etasje.

Barnebleier – skal pakkes inn i en godt knyttet plastposeunge1unge2

 

MATOLJE OG MATFETT

 • Stekefett bør stå på stekebrettet til det blir kaldt. Da vil fettet stivne og du kan lett skrape av fettet smultog putte i posen for matavfall. Bruk tørkepapir for å få med siste rest av fett før du vasker stekebrettet.
 • Fett i kasserollen etter koking av kjøtt, stivner når det blir avkjølt.
 • Skrap ut fettet og kast det i posen sammen med matavfall (eller restavfall). Bruk tørkepapir for å få med siste rest av fett før du vasker kasserollen.
 • Smult, delfiafett m.v. helles over i melkekartong. La stivne og kast kartongen i restavfallet.smult2
 • Flytende matrester helles over i en tom melkekartong, teip igjen toppen og kast den i restavfallet. Du kan også putte kartongen i fryseren i et døgn, slik at matrestene stivner før du kaster den i avfallet.
 • Matolje og matfett må ALDRI helles ut i vasken, sluk eller toalettet, oljeda dette medfører at rørene går tett og kostnadene til borettslaget øker som igjen kan medføre at husleia går opp.

Ikke pakk posene for fulle – flere små poser er mye bedre, enn å trykke inn alt for fulle poser.

Det er kun husholdningsavfall som kan kastes i søppelsjakten.
Spesialavfall skal leveres på forbudtegnede oppsamlingssteder for gjenvinning / miljøstasjoner, eks:

 • Rengjøringsmidler
 • Maling, lakk, lim, sparkel og andre oppussingsartikler.
 • Lysstoffrør, sparepærer og lyspærer.
 • Bilprodukter som kjølevæske, frostvæske, spylevæske, bilpolish, bilvask og avfettingsmidler. Olje, oljefilter, bensinfilter, batterisyre og bensin.
 • Spraybokser med drivgass, propan, lightergass og andre gassbeholdere.
 • Insekt- og ugressmidler.
 • Løsemidler.
 • Kvikksølvtermometre.

Borettslaget setter også ut miljøstasjoner på ballplassen i forbindelse med vårdugnaden.

 • Større avfall (møbler, madrasser mv) kan oppbevares i egne boder og kastes når borettslaget bestiller knusebil / søppelkontainere.
 • Hvitevarer skal leveres (gratis) på returpunkt for elektroniske produkter.

Når er det søppelheting i Skansen borettslag?
Som oftest hver torsdag, men se hentekalenderen her:https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/hentekalender/

 

Informasjon fra Oslo kommune – Kildesortering

Grønne poser til matavfall
Grønne poser skal inneholde skrell, skrotter, grut, teposer, tilgriset husholdningspapir, matolje/frityrolje, bein og matrester generelt. Posene skal ikke inneholde: Avskårne blomster og potteplanter, hageavfall (inkludert grus, sand og jord), kattesand, bleier og matavfall i emballasje, f.eks kaffemaskinkapsler. De grønne posene med matavfall blir til miljøvennlig biogass og næringsrik biogjødsel. Grønne poser henter du gratis i alle dagligvarebutikker eller på gjenbruksstasjonene.

Blå poser til plastemballasje
Plastemballasje er harde, myke og rene plastflasker, -kanner, -folie, -poser, -sekker, -begre, -bokser, blomsterpotter. De blå posene skal ikke inneholde skitten eller tilgriset plastemballasje, plastemballasje som har inneholdt farlig avfall, plast som ikke er emballasje, f.eks. legoklosser, hagemøbler, kulepenner, leker osv. De blå posene med plastemballasje blir til nye plastprodukter. Plastemballasje kan også leveres på alle gjenbruksstasjoner. Blå poser henter du gratis i alle dagligvarebutikker eller på gjenbruksstasjonene.

Papir, papp og drikkekartonger i egen beholder
Aviser, reklamebrosjyrer, kartong, kopipapir, fotopapir, melkekartonger, juicekartonger, papp, bølgepapp, pappemballasje for frossenmat som ikke er tilgriset av mat og refillkartonger legges i egen beholder. Det har ingen betydning om papiret er belagt med aluminiumsfolie eller plast, eller om kartongene har plastkork. Dette blir skilt fra hverandre maskinelt. Store mengder papir, papp og kartong leveres gjenbruksstasjonene. Alt av papir og kartong som legges i papirbeholderen gjenvinnes til nytt papir og ny kartong.

Farlig avfall

 • Rengjøringsmidler
 • Maling, lakk, lim, sparkel og andre oppussingsartikler.
 • Lysstoffrør, sparepærer og lyspærer.
 • Bilprodukter som kjølevæske, frostvæske, spylevæske, bilpolish, bilvask og avfettingsmidler. Olje, oljefilter, bensinfilter, batterisyre og bensin.
 • Spraybokser med drivgass, propan, lightergass og andre gassbeholdere.
 • Insekt- og ugressmidler.
 • Løsemidler.
 • Kvikksølvtermometre.

Farlig avfall leveres våre miljøstasjoner og gjenbruksstasjoner, eller du kan levere når vi samler inn i bydelene hver vår og høst. Oversikt over når og hvor vi kommer til bydelen din får du i postkassen en ukes tid i forveien. Farlig avfall destrueres eller gjenvinnes.

Glass- og metallemballasje i returpunkter
Glass- og metallemballasje som har inneholdt næringsmidler er vin- eller engangsflasker, syltetøy- og konserveringsglass, hermetikkbokser, aluminiumsemballasje og -folie, metallbokser uten pant og metallokk. Alt av glass og metallemballasje leveres i et returpunkt.

Dette skal ikke i returpunktene: Porselen, keramikk, krystall, ildfast glass, vindusglass, speil, lyspærer, lysstoffrør, plastkorker, emballasje som har inneholdt kjemikalier, kaffekapsler, bokser fra lim, farge, fargespray, lakk, løsemidler, plantevernmidler, batterier, strykejern og andre produkter som inneholder metalldeler og/eller annet metall som ikke er emballasje.

Tekstiler
Lever rene og brukbare klær, sko og tekstiler i et tekstiltårn eller til en gjenbruksstasjon. Klær og tekstiler som er ødelagte eller utslitte kastes i restavfallsposen eller leveres som brennbart avfall på en av gjenbruksstasjonene.

Større typer avfall til gjenbruksstasjonene
Hageavfall, møbler, interiør, bygge- og riveavfall, elektronisk- og elektrisk avfall etc. er avfall som ikke kan kildesorteres i blå og grønne poser eller i restavfallsposene. Dette avfallet skal leveres til en gjenbruksstasjon.

 

 

When it comes to pizza-related language, second only to the word of the foodstuff itself is margherita arguably one of the most-requested of all the topping combinations https://writemyessay4me.org/ out there